Kanalsız Klozet Kullanmanın Avantajları

17-01-2023 15:31
Kanalsız Klozet Kullanmanın Avantajları

KANALSIZ KLOZETLER NE İŞE YARAR?

Yeni bir klozet seçmeniz gerektiğinde karşınıza kanallı ve kanalsız klozet modelleri çıkacaktır. Hangisini seçmeniz gerektiği konusunda karar veremediyseniz size yardımcı olalım. Sonra da kanallı klozetlerin hangi ihtiyaçtan ortaya çıktığını, nasıl keşfedildiğini hatırlatalım.

Kanallı klozetler çoğumuzun evinde bulunan klasik diyebileceğimiz klozetlerdir. Bu tür klozetlerde rezervuar içinden gelen temizleme suyu, klozet içindeki kapalı ya da yarı kapalı kanallardan dolaşarak temizleme yapar. Bu sistemde özellikle kanalların içi zamanla kireç tutar. Bu kanalların içi belirli zamanlarda temizlik ister. Ayrıca bu tür klozetlerde kanallardan dolayı girinti ve çıkıntılara sahip olduğu için zararlı mikroorganizmaların yaşayıp çoğalabileceği bir ortam oluşur. Bu da hijyen açısından istenmeyen bir durumdur.

Kanalsız klozetlerde rezervuardan gelen suyun içinde dolaşacağı girinti çıkıntı ve kanallar yoktur. Bu kanallar olmadığı için rezervuardan gelen su oluşturduğu basınçla klozet içini temizler. Kanalsız klozetler bu özellikleri ile ciddi bir su  tasarrufu sağlarlar. 

İkinci olarak kanalsız klozetlerde kanal olmadığı için kıvrım ve girinti çıkıntılar da yoktur. Dolayısı ile zararlı mikroorganizmaların yaşayabileceği ve çoğalabileceği bir ortam bu klozetlerde oluşmaz. Hem daha az kirlenir, hem de temizliği çok kolaydır. Bu özelliklerinden dolayı standart kanallı klozetlere göre çok daha fazla hijyen sağlarlar.

Son olarak, su tasarrufu sağlamaları ve kolay temizlenmelerinin yanısıra görsel açıdan da daha sade, şık ve zarif çizgilere sahiptirler.


Peki hijyen, su tasarrufu ve şık tasarımları ile hayatımıza renk katan kanalsız klozetler nasıl hayatımıza girdi?

Kanalsız klozetler, hapishanelerdeki mahkumların klozetin kanal kısımlarına jilet v.b. kesici ve delici aletleri saklamalarını engellemek için kullanılmaya başlandı. İlk olarak İran hapishanelerinde kullanıldığı bilinmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.